MINDFULNESS

mindfulnessMindfulness går i korte træk ud på at flytte opmærksomheden til f.eks. åndedrættet, kroppens overflade, hjertet og selve den tankestrøm, der kontinuerligt foregår i vores sind.

Det menneskelige sind kan sammenlignes med et glas vand med mudder. Bevægelse hvirvler mudderet op og gør vandet uklart. Ligeledes gør den evige bevægelse i sindet det sværere at se klart i forhold til det, som er lige nu, – hvad enten det er rart eller ikke rart at være i. De fleste af os er størstedelen af tiden ikke til stede i nuet, fordi sindet konstant og insisterende tilbyder den ene gode historie efter den anden, episoder fra fortiden eller forestillinger om fremtiden. Hvem er gode, hvem er onde, hvem tager fejl, hvem har ret, fiasko, succes, o.s.v.

Videnskabelige undersøgelser viser, at jævnlig træning i at være mindful, altså at være bevidst opmærksom, gavner kroppens vitalitet, giver mental styrke, skarphed og overblik, giver forøget evne til empati og øger kroppens modstandskraft i forhold til stress og sygdom.

Ud over personlig vejledning og træning i mindfulness tilbyder jeg også produktion af personlige audio-guides, som er specielt tilpasset til dig.

 

Back to top