Er du ramt af stress, kan jeg hjælp!

Hvis du er ramt af stress, kan jeg hjælpe dig. Den stresscoaching, jeg tilbyder, afhjælper først den opbyggede kroniske stress og forebygger derefter, at stressen opbygges igen.

Du kan ringe på 26207581 eller skrive til mig på , hvis du vil høre mere eller have 15 minutters gratis stresscoaching.

Du kan evt. tage denne STRESSTEST , for at se om du har grund til at være på vagt i forhold til stress.

HER OG NU STRESS!

Stress er en helt naturlig hormonel tilstand, der på kort sigt sikrer vores overlevelse bedst muligt, når vi står over for noget, som opfattes som truende - bevidst eller ubevidst. For at sikre kroppens overlevelse bedst udløses hormonerne adrenalin og kortisol, hvilket på kort sigt optimerer vores reaktioner og kroppens funktioner.

NORMAL FUNKTION!

Når vi atter kan ånde lettet op efter en "truende" situation, træder vores parasympatiske system normalt i kraft og forløser de stresshormoner, der er i kroppen. Kroppens evne til at rense sig selv for stresshormoner fungerer altså i mange tilfælde fint og helt af sig selv.

NÅR DET GÅR GALT!

Hvis stresshormonerne udløses for ofte, kan det parasympatiske system ikke følge med, og stresshormonerne begynder at ophobes i kroppen. Dette kan medføre alvorlig skade på krop og psyke, og det er derfor vigtigt at kende og holde øje med signalerne. Men husk at her og nu stressen er fin og mobilicerer kraft og fokus - så den skal man ikke være bange for. Det er antallet af "her og nu" stresshormon frigivelser, der giver problemer.

HONNINGKRUKKEN

Overgangen mellem en stresstilstand hvor kroppen kan nå at forløse stresshormonerne og den kroniske og skadelige stresstilstand er flydende og lumsk. Stresshormonerne kan i starten af en opgave give en god følelse af energi og klarhed; det kunne kaldes honningkrukken. Vi tror, at alt er godt, fordi vi er fyldt af stresshormoner, men hvis vi ikke lader kroppen komme tilbage til en "normal" hormonel tilstand fra tid til anden, vil hormonerne (adrenalin og kortisol) hobes op i kroppen og for de fleste medføre fysiske og psykiske forandringer.

En her og nu stress er med til at sikre kroppen optimal funktion i en presset situation. Men hvis hormonerne er i kroppen over længere tid, vil vores evne til at tænke logisk og få noget fra hånden bliver mindre og mindre - det kræver mere og mere af os at nå de samme resultater. En tilstand der kun bliver værre og selvforstærkende, hvis der ikke gøres noget aktivt for at komme ud af tilstanden.

 

 

 

Back to top